Stressreductie

Category
Workshops - Duurzame Inzetbaarheid
Over dit project

Het verschil tussen positieve, kortdurende en chronische stress die schadelijk is voor fysiek en mentaal functioneren wordt in deze workshop van 2 dagdelen aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgelegd. Deze theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen om de eigen signalen van stress op fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal gebied helder te krijgen en te beïnvloeden. Zo kan de vitaliteit versterkt worden en een burn-out mogelijk voorkomen worden.

 

Vervolgens wordt een Persoonlijk Actie Plan opgesteld met als doel de dagelijkse stressmomenten te verminderen. Na 3 maanden wordt het resultaat daarvan besproken en een lange-termijn-actieplan geformuleerd.

 

Deze workshop kan het beste aangeboden worden in samenwerking met de leidinggevende. Zo kan er een veilige cultuur worden gecreëerd voor het voeren van een open gesprek over het welbevinden van de medewerker in relatie tot het team en de organisatie, de manier waarop het werk georganiseerd is, de ambities en de werk-privébalans. Ook kan de leidinggevende de medewerker ondersteunen in het uitvoeren van het actieplan.