Blended WerkvloerCoaching bij Stress en Burn-out

Category
Werkvloercoaching
Over dit project

Volgens de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van 2018 heeft 17% van met name vrouwen in de Zorg een burn-out. Oorzaken zijn onder andere een hoge werkdruk, een gebrek aan steun door collega’s en leidinggevende, en ongewenst gedrag op de werkvloer.

 

Blended WerkvloerCoaching bij Stress en Burn-out biedt persoonlijke ondersteuning in het omgaan met deze oorzaken. Het is een kort traject om chronische stress als gevolg hiervan in kaart te krijgen en af te bouwen. Ook wordt bepaald in welke van de 5 stadia van burn-out de coachingcliënt zich bevindt. Ontspannings- en ademhalingstechnieken en korte oefeningen om effectief stress af te bouwen worden afgewisseld met methodieken om onderliggende belemmerende patronen in het onderbewustzijn die zorgen voor stress-veroorzakend gedrag, helder te krijgen. Het concept is gebaseerd op Blended Coaching: een effectieve combinatie van live sessies en email-coaching. Huiswerkopdrachten tussen de sessies zullen de impact van de sessies verhogen.

 

In dit traject is samenwerking met de leidinggevende wenselijk, om hem of haar adviezen en handvatten te geven in de begeleiding van de medewerker.

 

 

De werkvloercoaching kan indien gewenst aangevuld worden met een cursus > VitaBiodanza >.