Communicatie – Workshops:

s

Communicatie: Workshops:

Up-to-date bijscholing in werkvloergerelateerde thema’s. Blended Werkvloercoaching om medewerkers in hun kracht te laten komen. VitaBiodanza als gezondheidsbevorderende en stressverlagende methode van energiemanagement.

Training en bijscholing0%

Blended Werkvloercoaching0%

VitaBiodanza0%

a

Non-verbale Communicatie

Slechts 10% van onze communicatie wordt gevormd door woorden. De overige 90% bestaat ui onze lichaamstaal en stemnuances. In deze workshop werken we met de 7 onderdelen van non-verbale communicatie. Middels praktische oefeningen worden de sterke punten van de cursisten benadrukt waardoor hun communicatie meer authentiek en krachtiger wordt. Deze workshop is zeer geschikt als voorbereiding op een presentatie of spreken in het openbaar.

a

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie moedigt ons aan ons te richten op wat wij en de ander waarnemen, hoe we ons voelen, wat onze onderliggende behoeften zijn en wat ieder van ons graag zou willen, op dat wat ons wezenlijk raakt. Daarmee stelt deze gesprekstechniek je in staat in verbinding te zijn met zowel jezelf als met de ander. In deze workshop leer je de gereedschappen van Verbindende Communicatie in te zetten tijdens gesprekken met cliënten, naasten, zorgmedewerkers, leidinggevenden en vrijwilligers.

a

Communiceren bij Emoties en Conflicten

“Nee” zeggen tegen cliënten die te hoge eisen stellen of tegen overbelaste mantelzorgers, collega’s die afspraken niet nakomen. Grenzen aangeven leidt soms tot emoties en conflicten bij de andere partij. In deze workshop leer je hoe je dit kunt de-escaleren en daarna samen tot een goede oplossing kunt komen.

a

Conflicthantering

Om conflicten op een efficiënte manier op te lossen is inzicht in de eigen manier van conflicthantering essentieel. Van daaruit kunnen de verschilende posities en rollen in een conflict beter ingenomen worden. De cursisten leren van en met elkaar door het geven van feedback en adviezen vanuit de eigen beleving in de verschillende posities.

a

Verbale Agressie

Wat is het verschil tussen grensoverschrijdend gedrag en agressie? In deze workshop van 2 dagdelen leer je over alle vormen van grensoverschrijding volgens de Arbo-wet. We gaan oefenen met het effectief aangeven van grenzen, en het verschil ervaren tussen verbale frustratie-agressie en instrumentele agressie De eigen organisatieprotocollen rondom het melden van grensoverschrijdingen worden in deze workshop meegenomen.

Lorem ipsum dolor sit amet, pri eu menandri delatissimi, no vis affert aliquen nea motiv.

a

Herkennen van Signalen

Ook mensen met een complexe zorg- of hulpvraag blijven door de Wmo steeds langer thuis wonen. Hoe signaleer jij als zorgmedewerker of vrijwilliger wat nog goed gaat? En wat als er iets verandert wat mis kan gaan: waar, hoe en met wie bespreek je dat dan? We gaan dit oefenen met een gesprekstechniek die je ook heel goed kunt gebruiken om algemene problemen aan te kaarten.

a

Efficiënt Vergaderen

Lorem ipsum dolor sit amet, pri eu menandri delatissimi, no vis affert aliquen nea motiv.

a

Workshops

135

Industry conferences attended
in USA only