Helpt Positieve Gezondheid bij long-COVID?

Helpt Positieve Gezondheid bij long-COVID?

Op dit moment is er veel aandacht voor herstel van de langdurige fysieke klachten bij mensen die long-COVID hebben (post-COVID-syndroom). “Zo snel mogelijk herstellen en húp weer aan het werk”, dat is de gedachte bij met name veel zorgmedewerkers.

De fysieke klachten en beperkingen hebben echter ook invloed op de emoties en het mentale welzijn. Ook sociale contacten kunnen verminderen, waardoor eenzaamheid kan ontstaan. Wat weer effect heeft op de emoties en de fysieke klachten.

Positieve Gezondheid kan helpen om al deze aspecten van gezondheid in kaart te brengen. Het gaat om deze gebieden:
1. Lichaamsfuncties;
2. Mentaal welbevinden;
3. Zingeving;
4. Kwaliteit van leven;
5. Meedoen;
6. Dagelijks functioneren.

Door met behulp van een interview stil te staan bij deze gebieden kan inzicht worden gekregen in wat er nog meer speelt. En vooral welke andere gebieden dan alleen het lichamelijke, kunnen bijdragen aan herstel. Wat zijn je wensen en behoeften en wat kun je daar zelf aan bijdragen om ze te vervullen?

Op > deze website > lees je meer over 5 interviews met zorgmedewerkers. En op > deze website > vind je alle informatie over Positieve Gezondheid.