Agressie altijd melden!

Agressie altijd melden!

Agressie komt steeds meer voor! Hoe dat kan? Ik denk om 2 redenen:

  1. omdat mensen een steeds korter lontje krijgen en gewend zijn om metéén hun zin te krijgen;
  2. omdat medewerkers -mede door alle media berichtgevingen- steeds beter begrijpen dat het niet werkt om hun mond te houden maar om er melding van te maken. Zo weten we steeds beter wat er waar aan de hand is, en waarom.

Dus: melding maken is super belangrijk. Niet alleen voor jezelf, het is een steun voor anderen én je geeft je werkgever de kans er iets aan te doen. En, volgens de Arbo-wet Psa heb jij een meldingsplicht! Naast het recht natuurlijk om hierin geschoold te worden.

In > deze handreiking van StaZ  (pdf downloaden)> vind je 3 stappen die je moet zetten om agressie te melden: Altijd melden, Altijd bespreken, Altijd handelen.