Game voor mantelzorgers van dierbare met dementie

Game voor mantelzorgers van dierbare met dementie

DemiZorg heeft een game ontwikkeld voor mantelzorgers van mensen met dementie. Ik vond hem goed omdat het een eenvoudige game is, waarin de mantelzorger zelf kan kiezen voor diverse scenario’s en daarin meteen bruikbare tips en uitleg krijgt.

Er kan gekozen worden uit 4 herkenbare situaties: douchen, aankleden, eten en ergens heen gaan. Aan het eind worden de tips nog eens samengevat. Er wordt niet geoordeeld in ‘goed’ of ‘fout’, alleen in wat er anders kan met een goede uitleg waarom dit zo werkt bij mensen met dementie. Een aanrader om dit samen met de mantelzorger te spelen, wellicht als basis voor een gesprek over hoe het gaat met het zorgen voor de dierbare, én met de mantelzorger zelf!

Dit is > de website > waar je de game kan spelen en meer info over de game vind je > hier >.