Hoe versterk je zelf je immuunsysteem?

Hoe versterk je zelf je immuunsysteem?

Binnen blijven. Zo weinig mogelijk contacten. Niemand aanraken. Mondkapjes. Thuiswerken. Een greep uit de maatregelen die ons weg moeten houden van een corona-besmetting.

Veel buiten zijn. Fijne sociale contacten. Aanraken, knuffelen. De vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Dat zijn dé medicijnen tegen stress en ter versterking van ons immuunsysteem. Alle maatregelen leveren ons juist stress op en verzwakken daardoor ons immuunsysteem. Hoe kunnen we dat dan weer op kracht brengen? Hoe kun je goed voor jezelf blijven zorgen?

Daar is meer voor nodig dan goede voeding alleen. Positief gestemd blijven, het negatieve buiten de deur houden. Je omringen met mensen die dat óók doen. Ga de natuur in, doe ademhalings- of meditatieoefeningen. Luister naar je lievelingsmuziek en dans erop. Neem jezelf voor om in het nieuwe jaar vooral ook goed voor jezelf te zorgen. Meer mooie tips daarvoor lees je in dit artikel:

Wat je zelf kunt doen om je immuunsysteem te versterken