Hoe corona een kans werd voor deze ondernemer!

Hoe corona een kans werd voor deze ondernemer!

Nog 4 dagen om bij voorinschrijving alvast een plek te reserveren voor het IMK Ontwikkeladviestraject! Grijp je kans om GRATIS met een ervaren ondernemerscoach tijdens 3 gesprekken te kijken naar de mogelijkheden om jouw bedrijf te versterken.

Een van de cliënten die ik als ondernemerscoach bij dit traject heb begeleid was Joey Kuijpers, eigenaar van BeleefBreda: een goedlopend bedrijf in vrijetijdsbesteding voor groepen zoals sportieve activiteiten, stadsspellen, creatieve workshops en kinderfeestjes. Door de corona maatregelen waren in het voorjaar honderden boekingen geannuleerd. “Hoe verder?” was zijn vraag. “Zijn er andere activiteiten te bedenken, andere doelgroepen? Als de maatregelen volgend seizoen ook nog gelden weet ik niet hoe het dan met mijn bedrijf zal gaan “.

Deze crisis bleek echter een gouden kans voor Joey en zijn bedrijf. Al sparrend kwamen we op andere activiteiten en andere doelgroepen. Mooier nog: met zijn nieuwe ideeën werkt hij inmiddels samen met lokale ondernemers zodat de crisis ook voor hen een kans is geworden! Lees hier Joey’s verhaal:

“Covid-19! Ineens stortte mijn gehele business in elkaar. Een vrijetijdsbedrijf in Breda met heel veel leuke quizzen, citygames, wateractiviteiten en andere activiteiten waarmee we een glimlach op het gezicht konden toveren van alle onze gasten van zowel in als ver buiten Breda. 219 annuleringen kwam er in 3 maanden binnen. Logisch, want we willen dat iedereen goed op zichzelf let en gezond blijft. Dan kan je natuurlijk niet met grotere groepen leuke dingen ondernemen.

Wat te doen als onderneming? Wie kan mij spiegelen en de juiste feedback geven om er tijdens deze uitdagende tijd toch iets van te maken? Het IMK kwam met een gratis ontwikkeladviestraject van 3 gesprekken met een ondernemerscoach. Al sparrende kreeg ik goede, leuke en interessante concepten die mijn coach Marie-José Meijs en ik samen hebben uitgewerkt en waar ik op dit moment reclame voor aan het maken ben.

Ik heb het roer gelukkig niet drastisch om te hoeven gooien qua personeel, locatie of andere forse kostenposten. Dit traject heeft me wel positief aan het denken gezet. Traditioneel is ons hoogseizoen wat betreft buitenactiviteiten van maart t/m oktober, daarna nemen de boekingen een beetje af. Met de ideeën die nu zijn bedacht kunnen we in de periode november t/m februari doorstomen en er een compleet ander jaar van maken!

BeleefBreda heeft er nu namelijk een nieuwe ludieke, Bourgondische en coronaproof knapzakkenroute bij die kriskras door het mooie centrum gaat. Daarnaast kunnen er echte Bredase kerst- of feestpakketten bij ons worden besteld. In combinatie daarmee zijn we trotse eigenaren geworden van een heuse Bredase pop-up store met Bredase producten en souvenirs in samenwerking met lokale ondernemers! Als kers op de taart hebben we daarnaast een nieuw bedrijf opgezet waar we de 15 gezelligste Quizzen van Nederland online aanbieden.

Al deze ideeën zijn uit het ontwikkelingstraject gerold en concreet gemaakt. Daarnaast zijn er nog meer nieuwe ideeën ontstaan voor de komende tijd. Of het BeleefBreda gaat redden weet ik nog niet, maar ik ga de toekomst met vertrouwen tegemoet!

Aan alle andere collega-ondernemers die nog nadenken of dit IMK Ontwikkeladviestraject wel iets voor hun bedrijf is: niet twijfelen, gewoon doen! Via > deze link > heb ik me ingeschreven. Er rolt altijd wel iets uit waar je wat mee kunt. Misschien mis je net dat ene stukje van de puzzel. En zeg nou zelf, puzzelen en spelletjes doen is toch veel leuker met zijn tweeën? Ga ervoor en succes!”

Met belevende groet,

Joey Kuijpers

Team BeleefBreda