40% verpleeghuisbewoners ziet niet (goed)!

40% verpleeghuisbewoners ziet niet (goed)!

Maar liefst 40% van de verpleeghuisbewoners is blind of slechtziend, terwijl ze daarbij ook nog vaak niet (goed) horen. Kun je je voorstellen hoe hun leefwereld eruit ziet? Hoe je dan nog genoeg en smakelijk kunt eten? Dat je je een hoedje schrikt als er ineens iemand naast je staat?

De zorg is niet voldoende hierop ingesteld, zo blijkt uit onderzoek. Want stel dat de bewoner óók nog dement aan het worden is. Of dat men dénkt dat de bewoner dement is, maar dat de reacties veroorzaakt worden doordat hij of zij niks, weinig of verkeerd mee krijgt.

In mijn training ‘Omgaan met Moeilijk Gedrag van Bewoners met Dementie’ ga ik hier dieper op in en laat de cursisten ervaren wat het betekent als je zintuiglijke beperkingen hebt. Waar (moeilijk) gedrag vandaan kan komen en hoe je er het beste op kunt reageren.

Bekijk > dit filmpje van een ervaringslunch > maar eens, lees meer tips bij visuele beperkingen van verpleeghuisbewoners op > deze website > en/of kom naar een van mijn trainingen die je > elders op mijn website > kunt vinden.