Muziek bij dementie helpt

Muziek bij dementie helpt

Muziektherapie blijkt na onderzoek één van de weinige therapieën te zijn die helpt bij mensen met dementie. Het verhoogt hun levensplezier en het zorgt ervoor er voor dat hun emotionele welbevinden verbetert en gevoelens van depressie, onrust en angst verminderen.

En daar is niet alleen muziektherapie voor nodig. Dat kan ook als mensen met dementie gewoon naar muziek luisteren. En dan wel de goede muziek. Die vind je bijvoorbeeld op Spotify, You Tube of via > Radio Remember >, een online radiostation. Ze hebben muziek met name uit de jaren 1945-1963.

Overigens, Biodanza voor mensen met dementie is nóg beter. Want naast veel soorten muziek van vroeger die zij nog herkennen, gaat het daarbij ook om oefeningen in bewegen en contact maken met anderen. Prachtig om te zien hoe dat werkt. Meer info? Kijk eens op de website van > Hand-in-hand! >

Meer tips en links vind je > dit artikel >.