Envida La Valence en Croonenhoff: medewerkers facilitair certificaat na bijscholing

Envida La Valence en Croonenhoff: medewerkers facilitair certificaat na bijscholing

De derde groep medewerkers van Envida Croonenhoff Facilitair heeft eveneens op 28 november hun certificaat gekregen voor de bijscholing van 3 dagdelen ‘Omgaan met Moeilijk Gedrag op de Werkvloer’. Ook deze groep gaf bij de schriftelijke evaluatie een gemiddeld waarderingscijfer van 9.0.

De eerste 2 dagdelen van deze bijscholing met als thema ‘Omgaan met moeilijk gedrag van bewoners met dementie’ gaf hen het inzicht dat het bijvoorbeeld in het restaurant heel belangrijk is om het aantal prikkels zoveel mogelijk te verminderen, omdat de prikkelverwerking bij mensen met dementie moeilijker of verstoord verloopt. Hierdoor gingen zij anders kijken naar situaties op de werkvloer, in hoeverre deze wellicht onrustig gedrag in de hand werken.  Het soms grensoverschrijdend gedrag van bezoekers, andere bewoners en andere medewerkers van Envida kwam aan bod tijdens het derde dagdeel ‘Assertiviteit en grenzen bij verbaal grensoverschrijdend gedrag’.

Medewerkers facilitair willen graag zoveel en goed mogelijk tegemoet te komen aan wensen en behoeften van bewoners met en zonder dementie en hun familieleden. Zij gaven aan in de nabije toekomst meer en beter te willen samenwerken en communiceren met medewerkers V&V.  Bijvoorbeeld als men iets meldt over een bewoner, willen zij graag geïnformeerd worden over wat er met deze melding gebeurt. Of hoe zij op een andere manier met de bewoner kunnen omgaan. Ook bij deze training was de teamleidster Loes L’Ortye-Peters aanwezig om knelpunten op de werkvloer te vernemen en mee te denken over werkbare oplossingen. Deze werden door haar meteen opgepakt, super!

Naar aanleiding van de mooie resultaten van deze scholing heeft wijkmanager Helga Prinsen van Croonenhoff en La Valence besloten dat ook de medewerkers van Envida Proper komende januari deze bijscholing krijgen!