2e groep vrijwilligers Envida De Zeven Bronnen met certificaat

2e groep vrijwilligers Envida De Zeven Bronnen met certificaat

Op 5 december kreeg ook de tweede groep vrijwilligers hun certificaat voor het deelnemen aan de bijscholing van 2 dagdelen ‘Omgaan met Verbaal Grensoverschrijdend Gedrag’. Een aantal van deze vrijwilligers gaat regelmatig met de bewoners wandelen. Zij hebben wellicht tijdens deze zinvolle en fijne activiteit iets minder te maken met emoties of verbaal grensoverschrijdend gedrag van bewoners. Dit gedrag kan echter ook vertoond worden door familie, voorbijgangers, zorgprofessionals of collega vrijwilligers. De gesprekstechnieken zijn daarom altijd toepasbaar, ook in de privé-situatie.
pp
Bij de eind-deelronde werd wederom gebruik gemaakt van de mogelijkheid om aan Coördinator Vrijwilligers, Meriam Gorissen vragen te stellen, bijvoorbeeld over grenzen van taken en verantwoordelijkheden van vrijwilligers. En/of feedback te geven voor Envida of de locatie. Ook deze scholing werd gewaardeerd met het mooie cijfer van een 8.9.