Envida medewerkers Facilitair en EnvidaProper: certificaat!

Envida medewerkers Facilitair en EnvidaProper: certificaat!

Op 21 oktober heeft de eerste van 4 groepen medewerkers Facilitair (gastvrouwen, medewerkers restaurant en keuken) en medewerkers van de schoonmaakdienst van EnvidaProper locaties Beukeloord en Wilgenhof hun welverdiende certificaat behaald!

Zij hebben deelgenomen aan een bijscholing van 3 dagdelen. De eerste 2 hadden als thema ‘Omgaan met Moeilijk Gedrag van Bewoners met Dementie’. Voor het derde dagdeel kozen zij voor het thema ‘Respectvolle en Verbindende Communicatie’.

Medewerkers facilitair en schoonmaak krijgen net zo goed als medewerkers van V&V en Welzijn, te maken met bewoners met dementie. Door hun veelvuldig en langdurig contact met hen leren zij de bewoners goed kennen. Zij kunnen vaak goed inschatten wat hun behoeften en problemen zijn. In deze bijscholing hebben zij geleerd hoe daar op een respectvolle manier, met begrip voor het ziektebeeld, mee om te gaan.

Dat zij veel aan deze scholing hebben gehad, bleek uit het gemiddelde waarderingscijfer bij de schriftelijke evaluatie: een 8.8! Hartelijk dank voor dit mooie cijfer, ik heb met veel plezier deze scholing aan jullie gegeven. En ben onder de indruk van jullie fijne kwaliteiten die jullie zo graag ten goede willen laten komen aan de bewoners en aan de andere collega’s. Envida mag trots op jullie zijn!