Beweeggids voor ouderen met dementie

Beweeggids voor ouderen met dementie

Het Deltaplan Dementie wil dat ouderen met dementie meer bewegen. Lijkt me een zeer goed plan, dat Deltaplan. Ze hebben een > beweeggids ‘‘Laat je brein niet indutten, beweeg slim’ >  ontwikkeld met allerlei > filmpjes > met uitleg van – of course, who else- prof dr. Erik Scherder.

Het gaat er bij ouderen met dementie niet om dat ze veel moeten gaan bewegen of sporten. Het zijn juist de kleine beweegmomentjes die, opgeteld op een dag, het verschil maken. Zelf koffie halen in plaats van zittend op een stoel de koffie ingeschonken krijgen. Zelf de tafel dekken in plaats van een bord voor je neus gezet krijgen. Veel tips vind je > op deze website > en dit zijn de > diverse beweegprogramma’s >.  Geïnteresseerd? Meer lees je > hier >.