Muziek als effectief medicijn

Muziek als effectief medicijn

Uit recente wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat muziek als medicijn kan werken voor ons lichaam, ons brein en onze emoties. Het is zelfs vaak effectiever dan medicatie, een stuk goedkoper en zonder bijwerkingen!

Het blijkt dat muziek stress en pijn vermindert, ons immuunsysteem verbetert, angsten helpt verminderen, onze stemming beïnvloedt en een hulpmiddel is om sociale contacten te leggen.

“Muziek is een van de keuzes in levensstijl die stress kan verminderen, beschermt tegen ziekte en in staat is om de persoon beter te laten omgaan met pijn”, zo schrijven de auteurs in hun onderzoeksresultaten.

Voor medewerkers Zorg en Welzijn is dit wellicht een idee, als cliënten onrustig zijn of pijn hebben. Hun lievelingsmuziek op een koptelefoon kan helpen om rustig te worden of zich beter te voelen. Medicatie kan mogelijk verminderd of afgebouwd worden, zo blijkt ook uit > het onderzoek >.

En natuurlijk als vermindering voor jouw eigen stress! Kom het eens uitproberen bij VitaBiodanza in Sittard. Je krijgt er ook nog eens oefeningen bij die je gezondheid bevorderen. En vooral: samen dansen en bewegen op muziek is gewoon plezierig!
De hele maand september (3, 10, 17 en 24) is de groep open voor nieuwe mensen. Kom je ook? Meld je even aan via 06 208 26 410 of via de > website van VitaBiodanza >.