Hoogsensitief: sla jij stress op?

Hoogsensitief: sla jij stress op?

Mensen die hooggevoelig zijn (HSP), nemen voortdurend informatie op uit hun omgeving, en ook spanning, frustratie en stress van andere mensen. Of van alledaagse activiteiten waar veel prikkels bij zijn, zoals vergaderingen, harde geluiden, drukte, feesten, supermarkten, televisiegeweld, openbaar vervoer. Dit levert voor hen stress op, en voor die effecten zijn ze ook heel gevoelig. Herken je dit bij jezelf?
Als je niet voldoende tijd en rust neemt om al die prikkels te verwerken, slaat het lichaam de stress op en kan die in lichamelijke kwalen uiten zoals overgevoeligheden voor voedsel, chemische stoffen, migraine en astma. Maar ook emoties die niet op een goede manier geuit worden, kunnen voor lichamelijke klachten zorgen. Hoe je je lichaam en geest kunt helen, vind je in > dit artikel >.