Levensboekje ‘Spreken over Vergeten’ – zelf maken!

Levensboekje ‘Spreken over Vergeten’ – zelf maken!

“Hoe meer je weet over iemands levensgeschiedenis, hoe beter je zorg kunt verlenen bij dementie.” Insiang Iseger, GVP-er bij de Meandergroep introduceerde daarom met succes het levensboekje ‘Spreken over vergeten’ bij collega’s en familie.

Het boekje is niet alleen mooi opgemaakt, maar er wordt ook gevraagd naar de voorkeuren en wensen van bewoners. Zo kun je beter handelen in het belang en welzijn van een bewoner met of zonder (beginnende) dementie. Het bespaart je veel voorwerk als er toch gedragsproblemen zijn, want dan weet je eerder waar misschien een oorzaak ligt.

Het samen invullen met de bewoner en indien mogelijk ook diens familie, zorgt voor een betere vertrouwensband. En het is mooi om er herinneringen mee op te halen en de communicatie te bevorderen. Of om er ideeën uit te halen om het welzijn van de bewoner te bevorderen zoals 1-op-1-activiteiten of voor het activiteitenplan.

Lees meer op > deze website > en > download hier > het boekje.