Forse inzet op scholing in de VVT – subsidieregeling

Forse inzet op scholing in de VVT – subsidieregeling

SectorplanPlus is een subsidieregeling voor werkgevers in de zorg om een extra impuls aan scholing te kunnen geven. In het 3e tijdvak van de regeling is een subsidie aanvraag ingediend voor ruim 100.000 medewerkers, waarvan de helft vanuit de verzorgings- en verpleeghuizen en thuiszorg. Scholing is belangrijk om nieuwe medewerkers een goede start te bieden en medewerkers die al in dienst zijn zich te kunnen ontwikkelen.

Twee ontwikkelingen zijn hierbij zichtbaar: 1. VVT-werkgevers vragen subsidie aan voor circa 1500 oriëntatiebanen, om toekomstige zij-instromers te laten kennismaken met het werk in de ouderenzorg. 2. Dat vraagt wel extra begeleiding. Werkgevers investeren daarom ook in scholing voor werk- en praktijkbegeleiders.

Sulis Training en Coaching ondersteunt medewerkers in de VVT-sector om hun werk met plezier en vitaal te kunnen blijven doen. Bijvoorbeeld via de > nieuwste maatwerkscholing  ‘Coachend Begeleiden van (nieuwe) medewerkers’ >.

Het 4e en laatste tijdvak van deze subsidieregeling opent in november 2019. Voor meer informatie kijk op > deze website >. Neem het aanbod van Sulis Training mee in de opleidingsplannen voor 2020 en aanvragen voor deze subsidieregeling!