Nieuwe training: Coachend Begeleiden

Nieuwe training: Coachend Begeleiden

Naast taken op het gebied van zorg en welzijn wordt van medewerkers steeds vaker gevraagd om anderen te begeleiden bij hun werkzaamheden, zoals vrijwilligers, collega’s, zij-instromers en mantelzorgers.

Door de toenemende complexiteit van de zorg en de nadruk op het persoonlijke welzijn van cliënten worden van deze betaalde en onbetaalde medewerkers competenties verwacht die zij niet altijd in huis hebben. Dit vraagt van zorg- en welzijnsprofessionals diverse coachingsvaardigheden die wellicht niet direct in hun takenpakket zitten maar wel noodzakelijk zijn om het goede niveau van zorg te kunnen waarborgen.

In deze recent ontwikkelde korte bijscholing leren professionals in de Zorg-  en Welzijnssector welke coachings- en gesprekstechnieken zij kunnen inzetten om anderen effectief te kunnen begeleiden.