Envida Activiteitenbegeleiders: certificaat behaald!

Envida Activiteitenbegeleiders: certificaat behaald!

Vandaag, 28 maart, hebben 12 activiteitenbegeleiders van Envida locaties De Zeven Bronnen, Hagerpoort en Koepelhof een welverdiend certificaat behaald! Ze hebben heel gemotiveerd deelgenomen aan de maatwerkscholing van 3 dagdelen ‘Coachend Begeleiden van Vrijwilligers’.

In hun werk begeleiden zij vrijwilligers die graag mee willen helpen bij de activiteiten voor de bewoners (vaak met dementie). Deze begeleiding en coaching vraagt maatwerk, want iedere vrijwilliger heeft een andere ondersteuningsbehoefte. Een aantal thema’s bleken goed toepasbaar op de werkvloer, zoals het efficiënt oplossen van problemen, omgaan met emoties, verbindend communiceren, grenzen stellen en behoeften van de ander helder krijgen.

 

Ik ben onder de indruk van hun openheid en hun enthousiasme om aan alle oefeningen deel te nemen. Zij brachten veel herkenbare praktijksituaties in en hielpen elkaar om oplossingen te bedenken die voor iedereen uitvoerbaar waren. De discussies en vragen waren diepgaand en lieten zien dat zij breder kijken dan alleen hun vakgebied. Activiteitenbegeleiders zijn vaak ook psycholoog, maatschappelijk werker en coach. Dit maakt hun werk boeiend en soms ook pittig. Dat zij veel aan deze scholing gehad hebben, blijkt uit hun gemiddeld waarderingscijfer van een 8.8! Waarvoor hartelijk dank!