Ongewenst gedrag het meest tegen zorgpersoneel

Ongewenst gedrag het meest tegen zorgpersoneel

Seksueel ongewenst gedrag, intimidatie, fysiek en verbaal geweld en pesterijen door patiënten, klanten of omstanders: ongeveer 1,7 miljoen mensen hadden hier op de werkvloer in 2017 last van. Maar liefst 52,7% van de medewerkers uit de Zorg- en Welzijnssector had te maken met dit soort grensoverschrijdend gedrag, waarbij intimidatie (ruim 50%) en lichamelijk geweld (38%) er uit springen. Ook ongewenste seksuele aandacht komt vaak voor: 27% maakt dit mee.

Kijk hier voor een > filmpje met uitleg > of > meer cijfers >

Zorg-wekkende cijfers uit 2017, en voor komend jaar zal het zeker niet minder worden. Sulis Training en Coaching biedt korte en effectieve bijscholingen met up-to-date praktische oefeningen om hier mee om te gaan. Kijk bij ‘Aanbod – Communicatie’ en neem voor een oriënterend gesprek > contact op >.