Welke vormen van dementie zijn er zoal?

Welke vormen van dementie zijn er zoal?

Deze vraag krijg ik regelmatig van mijn cursisten in mijn scholing ‘Communiceren met Mensen met Dementie’ (voor info: zie > elders > op deze website).

In deze training ga ik niet in op de meer dan 50 vormen van dementie die er zijn. Met als reden dat de training dan veel te veel dagdelen gaat krijgen (niet handig als je daardoor zo vaak van de werkvloer moet in deze tijden van arbeidsmarktkrapte) en we dan te weinig tijd hebben om te oefenen. Want daar gaat het tenslotte om. Theorie over dementie is overal te lezen, oefenen in het er mee omgaan kun je niet van een e-learning leren.

Om toch aan de vraag tegemoet te komen, vind je in onderstaand artikel informatie over 9 vormen van dementie die volgens Alzheimer Nederland en Dementie.nl het meest voorkomen: Alzheimer, Vasculaire dementie, Frontotemporale dementie, Parkinson dementie, Lewy-body dementie, dementie ontstaan door de ziekte van Korsakov, Creutzfeldt-Jacob, PCA en MCI.

Op > deze website > vind je nog veel meer informatie over dementie.