Tips voor een goede omgeving voor dementerenden

Tips voor een goede omgeving voor dementerenden

In mijn training ‘Omgaan met Complex Gedrag van Mensen met Dementie’ zitten vaak vrijwilligers of medewerkers van de dagactiviteiten en dagverzorging. Ik leg hen uit hoe de 4 breinen van een persoon met dementie werken, waar de beschadigingen ontstaan en wat de gevolgen zijn voor hun waarneming en gedrag.

Zij vragen vervolgens vaak aan mij wat zij kunnen doen om de activiteitenruimte zó in te richten dat hun deelnemers met dementie zo weinig mogelijk onrust veroorzakende prikkels krijgen.

Geriater Anneke van der Plaats heeft op basis van de werking van deze 4 breinen een > uitgebreid artikel > geschreven met zeer veel tips en adviezen over inrichting van ruimtes, hoe te bejegenen, wat je beter kunt nalaten etc. Ideaal voor zorgmedewerkers, activiteitenbegeleiders maar ook mantelzorgers en managers. En vooral: voor architecten van verpleeghuizen een aanrader!