Familienet: Levensboek voor ouderen

Familienet: Levensboek voor ouderen

In mijn training ‘Omgaan met Complex Gedrag van Mensen met Dementie’ is een belangrijk thema het vinden van oorzaken van complex gedrag. Bijvoorbeeld in onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Vaak geven cursisten aan dat het goed zou zijn om meer over dat verleden te weten.

De levensgeschiedenis van de cliënt kennen, weten waar bepaald gedrag vandaan komt, wensen, behoeften en verlangens kennen om van daaruit psycho-sociale interventies in te zetten om onrust te verminderen of te voorkomen. > De website Familienet > kan daarbij helpen. Deze biedt zorginstellingen en families de mogelijkheid om gemakkelijk waardevolle informatie uit te wisselen door middel van een afgeschermde website, om bijvoorbeeld berichten en familieherinneringen te delen en een agenda bij te houden.

Daarom is er nu ook de mogelijkheid een digitaal Levensboek te maken: hoe dat er uit ziet kun je op deze website bekijken.