Online training voor mantelzorgers van mensen met dementie

Online training voor mantelzorgers van mensen met dementie

‘Omgaan met Veranderend Gedrag van Mensen met Dementie’

Veranderend gedrag is een van de kenmerken bij de eerste fase van dementie. Twee derde van de mantelzorgers heeft moeite om daar mee om te gaan. Het Trimbos Instituut heeft daarom samen met Alzheimer Nederland een online training voor mantelzorgers ontwikkeld. De training helpt je om het veranderende gedrag van je naaste te begrijpen en experts en mantelzorgers geven tips om er beter mee om te gaan. Het zijn 6 (telkens ca. 15 min) video’s met vragen rondom: Achterdocht, Afhankelijkheid, Agressie, Lusteloosheid, Onrust in de nacht, Verbloemen.

Met name de video over Agressie met 6 mogelijke oorzaken geeft veel inzicht en tips. Dit thema komt ook terug in mijn ondersteuningsmodule voor mantelzorgers: > ‘Omgaan met Moeilijk Gedrag van Dierbaren met Dementie’. >

Gouden tip: per video kun je een samenvatting downloaden met een invulschema, mogelijke oorzaken en tips om er mee om te gaan. Die kun je printen en gebruiken om aantekeningen te maken. Ook zijn er telkens vragen om inzicht te geven in de persoonlijke situatie. Als je die naar jezelf mailt, krijg je ook nog aanvullende tips. Ik heb deze > online training > gedaan en het is een echte aanrader voor mantelzorgers, en ook zorgmedewerkers en vrijwilligers!