Muziek helpt mensen met dementie

Muziek helpt mensen met dementie

Muziek helpt mensen met dementie om contact te maken en te genieten

Muziek brengt mensen met dementie weer tot leven. Het is een van de laatste dingen die mensen met vergevorderde dementie nog waarnemen. Het beïnvloedt de stemming positief en is een prachtige manier om contact te maken. Samen zingen, samen herinneringen ophalen, gevoelens en emoties delen, samen genieten met name ook van bewegen en dansen op muziek. Het verbetert hun sociale vaardigheden, laat probleemgedrag afnemen en roept emoties op, zo blijkt uit >deze studie>  van de Universiteit van Tilburg.

Wil jij ook meer met muziek gaan doen voor ouderen met dementie? Kijk dan eens op > deze website > met veel tips, talloze links, het beroemde indrukwekkende filmpje vanHenry Alive’, Spotify lijsten en een > mooie video >  over muziek als Alzheimertherapie.

Krijg je ook zin om muziek-vrijwilliger te worden in een verpleeghuis? Je bent overal van harte welkom en je kunt een heel waardevolle bijdrage leveren aan het levenseinde van deze oudere mensen!