Hoe werken onze 4 breinen eigenlijk? Filmpje en boek

Hoe werken onze 4 breinen eigenlijk? Filmpje en boek

Wat gebeurt er als mensen dement worden? In mijn scholingen ‘Omgaan met Complex Gedrag van Mensen met Dementie’ leg ik uit hoe die 4 breinen in ons hoofd samenwerken en wat er vervolgens gebeurt als mensen dement worden. Waar komt die onrust vandaan? Waarom worden bewoners agressief? Wat kan ik doen om die spanning te verminderen? Hoe krijg ik weer verbinding? Regelmatig worden deze vragen door vrijwilligers en zorgmedewerkers aan mij gesteld en ik ga gaan daar dieper op in aan de hand van de werking van de 4 breinen.

Anneke van der Plaats, sociaal geriater, legt de werking van deze 4 breinen uit in > dit filmpje  > en hoe bijvoorbeeld onrust en agressie ontstaat. En wat wij zelf door ons gedrag veroorzaken en ook kunnen aanpassen om hun omgeving zo veilig en prettig mogelijk te maken. Een goed filmpje als opfrisser van onze trainingen!

Wil je meer weten over hoe mensen met dementie hun wereld ervaren en hoe je zo goed mogelijk contact met hen maakt? Lees dan het boek ‘De Dag Door met Dementie’ van Anneke van der Plaats eens. Je vindt er, naast de uitleg over de 4 breinen, heel veel praktische tips en adviezen om de leefwereld van mensen met dementie -met name in een verpleeghuis!- zo aangenaam mogelijk te maken. Klik > hier > om het boek te bestellen, voor jezelf, voor je collega’s, voor familie van jullie bewoners, voor andere vrijwilligers op je afdeling… aanrader!