De Dag door met Dementie – boek en filmpje

De Dag door met Dementie – boek en filmpje

Ben jij zorgmedewerker bij mensen met dementie? En/ of mantelzorger? Weet jij dan wat er eigenlijk door de dag heen gebeurt in het brein van een demente mens? Hoe het onderbrein en het bovenbrein met elkaar samenwerkt? Wat voor invloed de dementie daarop heeft? En hoe je jouw bejegening daarop kan aanpassen? Nee? Kijk naar > dit filmpje > op de website van De Dag Door met Dementie.

Bestel daar dan ook maar meteen het gelijknamige boek over dementie van mevr. Anneke van der Plaats, sociaal geriater en verpleeghuisarts (heb ik gedaan!). In mijn trainingen ‘Omgaan met Complex Gedrag in de Ouderenzrog’ leg ik uit hoe onze 4 breinen werken en de invloed van dementie daarop. Een van de ‘pareltjes’ van mijn scholingen. In haar boek gaat ze er dieper op in en geeft ze handige tips.
Prof. dr. Erik Scherder (ook een van mijn favoriete deskundigen over dementie) zegt over het boek: “Superhelder. Het leest in één adem uit. Een uiterst waardevol naslagwerk’”.
Nieuwsgierig geworden? Lees alvast iets op deze > sneak preview >.