Hoe hou je ze langer duurzaam inzetbaar?

Hoe hou je ze langer duurzaam inzetbaar?

Nederland is wereldkampioen duurzame inzetbaarheid. Gelukkig dat bedrijven daar zo goed van doordrongen zijn, gezien de arbeidsmarktkrapte en het alsmaar stijgende ziekteverzuim door stress en burnout.
Fijn, en hoe blijven we dat vasthouden, om bijvoorbeeld te voorkomen dat zorgmedewerkers massaal de zorg verlaten en een andere baan vinden (bijna 20% denkt daar ernstig over na!)?

Driekwart van de bedrijven heeft echter geen goed beeld van het verband tussen gezondheid van hun medewerkers en de bedrijfsprestaties. Medewerkers moeten vaker van baan wisselen, ze werken langer door, het werk wordt veeleisender. Investeren in duurzame inzetbaarheid loont dus. Twee jaar geleden had nog maar 36% daar een plan voor, nu (al?) bijna de helft. Maar meer dan 80% meet de resultaten daarvan niet!

Uit onderzoek blijkt ook dat er veel wordt geïnvesteerd in fysieke en sociale gezondheid terwijl mentale problemen een steeds groter gezondheidsprobleem vormen. Inzetten op psychologische hulp loont daarom meer. En inzetten op preventie voorkomt grotere en daardoor duurdere problemen naderhand. Door bijvoorbeeld preventief bijscholing te bieden op een goede werkprivébalans, of te investeren in meer bewegen. Als de werkgever een (sport-)abonnement betaalt komt 47% van de medewerkers daadwerkelijk in beweging.

Een zieke medewerker kost €250,- per dag; 3 tips over diensten van Sulis Training en Coaching:
* investeer in mijn bijscholingen op maat: kost per medewerker ca €75,- per dagdeel;
* geef een abonnement op VitaBiodanza aan medewerkers: gezondheidsbevorderend en stressverlagend: €15,- per dagdeel;
* Mijn Blended Werkvloercoaching pakt de mentale, fysieke, sociale en vooral emotionele problemen bij de wortel aan. Effect verzekerd op korte, middellange én lange termijn. Offerte op aanvraag.

Het hele artikel met uitkomsten en tips kun je > hier > lezen.