Mantelzorgen: taboe op praten over toekomst

Mantelzorgen: taboe op praten over toekomst

 

Mantelzorgvereniging Mezzo stelt dat veel aankomende mantelzorgers zich slecht voorbereiden op het moment dat ze moeten gaan mantelzorgen. Pas als het water ze aan de lippen staat realiseren ze zich dat ze het gesprek eerder hadden kunnen aangaan met hun dierbare en hun familie. Door eerder toekomstige zorgtaken te bespreken voorkom je verrassingen, gaan andere familieleden de zorg eerder en eerlijker verdelen en zullen zij eerder bij de gemeente aankloppen voor hulp en ondersteuning.

Om dit taboe van bespreken te doorbreken heeft Mezzo een > Toolkit Familiegesprek > ontwikkeld. Ook adviseert Mezzo aan zorgprofessionals om eerder het gesprek met mantelzorgers aan te gaan, om overbelasting te voorkomen. Lees meer in het > artikel van Mezzo >.